Når man har at gøre med sportsklatring, er det nødvendigt at have styr på sikkerheden. I Blocs & Walls kontrollerer vi sikkerheden via de såkaldte sikringskort;

- et grønt sikringskort viser, at man besidder de sikkerhedsmæssige færdigheder til at klatre topreb;
- et rødt sikringskort viser, at man kan klatre og sikre, ved både topreb og førstemandsklatring.

På vores sikringskurser gennemgår vi alle de nødvendige  teknikker og øvelser, både teoretisk og praktisk, for at sørge for at vores klatrere, bliver udstyret med den nødvendige sikkerhedsmæssige kunnen; herunder bl.a. udstyrslære, makkertjek, faldtræning og meget mere. Du kan læse mere om de enkelte kurser, i kategorierne “toprebskursus” og “føringskursus”.

Disse kurser er nødvendige at gennemføre, for at komme til at klatre med reb i Blocs & Walls. Hvis du allerede besidder de nødvendige sikkerhedsmæssige færdigheder til at sikre/klatre, så kan du henvende dig i vores café og hermed bede om et “sikrings-tjek.” Vores personale vil således afsætte 5-10 minutter, for hermed at observere din sikringsteknik, for at sørge for, at det stemmer overens med vores sikringspolitik og metode. Her kan det være, at der vil blive rettet/tilpasset, i overensstemmelse med hvordan vi underviser sikringsmetode og teknik.
Hvis du allerede har gennemført et sikringskursus, men er blevet rusten eller har glemt det, så se  kategorien “Genopfriskningskurser.”

Ved at gennemføre et sikringskursus, giver det også mulighed for at fortsætte på vores begynderhold, som er en rigtig god måde at komme videre med sin klatring på. Disse kurser kan i øvrigt være en god mulighed, for at networke blandt andre kursister og måske at finde potentielle klatremakkere.