K2: Føringskursus

Her bygges der videre på de ting, som man lærer på et toprebskursus. Derfor anbefaler vi, at kursisten har en smule erfaring fra toprebsklatring. Det er en forudsætning for at tilmelde sig et føringskursus, at kursisten allerede har gennemført og bestået et toprebskursus.

Ved at gennemføre føringskurset, vil kursisten få tildelt et rødt sikringskort.

På føringskurset lærer kursisten at føre en rute; hvor man samtidigt også lærer, at sikre en klatrer, der fører en rute. Denne type rebklatring kræver stor opmærksomhed og respekt for sikkerheden, da der vil være situationer, hvori eventuelle fald kan forekomme. Disse situationer kræver, at man har den nødvendige foreståelse for de korrekte sikringsteknikker.

Føring betyder, at klatreren selv sikrer (klipper) rebet ind i rebslyngerne (quickdraws) undervejs op ad klatrevæggen - med andre ord, klatreren “fører” ruten, som også kaldes “førstemandsklatring”. Rebet løber fra sikringsmanden direkte til klatrerens sele, indtil klatreren får klippet sig ind i rebslyngerne på væggen; herefter går rebet via disse slynger. Det betyder, at den sidste rebslynge, hvori rebet er blevet klippet ind, bliver den sikring som skal tage et eventuelt fald. Således bliver klatreren altså nødt til at bevæge sig et stykke over over den sidst klippede karabin, før den næste kan klippes. Det betyder, at der kan risikeres længere fald, som kan have medføre en langt højere intensitet, end ved toprebsklatring.

Ved yderlige spørgsmål, læs da kategorien "Booking og F.A.Q."

Pris er kr. 799,00 per person.

Kontakt

Spørgsmål og kommentarer vedrørende sikringskurser kan rettes til: 

Mail: Event@blocs-walls.dk
 

Læs mere