Børn & Junior

Her kan du se de forskellige børne- og juniorhold Blocs & Walls tilbyder. Holdene kan enten hjælpe dig i gang med klatring, hvis du er begynder eller give dig inspiration til at udvikle din klatring, hvis du allerede er godt i gang. Alle vores hold er blandede og består af både begyndere og erfarne klatrere. For at kunne deltage på Blocs & Walls børnehold er et medlemskab påkrævet.

Hvis du endnu ikke har dit eget klatreudstyr, kan dette lejes i vores café til gældende dagspriser.

Har du spørgsmål vedrørende holdaktiviteter, så kontakt tilmeld@blocs-walls.dk

OBS! Der er ikke flere ledige pladser på børne- juniorhold i denne sæson.
Information angående næste sæson kommer snarest. 

Børn 7- 11 år

På holdet for de lidt ældre børn fortsætter vi med fokus på klatring som leg, men her begynder vi stille og roligt at introducere klatreteknik og lettere træning tilpasset børnenes alder, fysik og motivation. Træningen er bygget op omkring leg, fysisk træning, konkurrence og klatring.

Vi holder hele tiden fokus på at barnet skal have succesoplevelser ved at deltage og hvor de indgår i et træningsfællesskab.

På dette børnehold er det en forudsætning at forældrene engagerer sig ved at hjælpe med at sikre og generelt at sørge for børnene, så trænerne kan koncentrere sig om klatringen.

Barnet skal være medlem af klubben for at kunne deltage på holdet. Man skal selv medbringe klatresko, fleksibelt træningstøj, drikkedunk og evt. klatresele. Det er muligt at leje sko i hallen, men vi råder til, at barnet får sine egne.

Junior 12-16 år

Holdet henvender sig til begyndere eller letøvede klatrere i alderen 12 til 16 år.

I dette kursus vil der blive fokuseret på sikkerheden omkring klatringen og i løbet af kurset vil juniorerne komme til at sikre hinanden ved 1. mandsklatring; vel at mærke i det omfang at træneren vurderer det er forsvarligt; og under opsyn af træneren.

Derudover vil der undervist i forskellige klatreteknikker på både bouldervægge og de høje vægge.

Man skal være medlem af klubben for at kunne deltage på holdet. Man skal selv medbringe klatresko, fleksibelt træningstøj, drikkedunk og evt. klatresele. Det er muligt at leje sko i hallen, men vi råder til, at man får sine egne.

 

Juniorhold 10-14 år

Begynderne træner (typisk 3 sammen) i topreb, med fokus på enkel fodteknik, faldtræning og at det skal være sjovt, at vænne sig til højden. Makkeren undervises i at sikre i topreb, først med en voksen i bagreb, senere med en ung og til sidst selvstændigt. Når vi er tilfredse med makkercheck og sikringsteknik (og synes de unge er tilstrækkeligt modne) får de et grønt sikringskort og kan træne uden at være under konstant opsyn.

Derefter underviser vi i at føre ruter, sikre en førstemand og førstemandsstyrt samt rigtig meget fodteknik. Inden de unge er kvalificeret til et rødt sikringskort har de ført mange ruter, taget mange fald og prøvet at sikre en voksen, der falder af - for at være helt sikre på, at de mestrer sikringsteknikken ordentligt.

I takt med at de unge bliver dygtigere, arbejder vi med ruter i forskellige sværhedsgrader, og undervisningen bliver mere og mere differentieret.

Der er en forventning om at de unge har et rimeligt konstant fremmøde, og at de melder afbud når de er forhindrede i at deltage eller er syge. Der er fælles opvarmning hver gang inden klatringen starter, og undervisningen er rettet mod de enkelte unges niveau.Vi har et ønske om at de unge skal komme ud i naturen og klatre, opleve og træne klippeklatring med henblik på at komme til at holde af det.

Man skal være medlem af klubben for at kunne deltage på holdet. Man skal selv medbringe klatresko, fleksibelt træningstøj, drikkedunk og evt. klatresele. Det er muligt at leje sko i hallen, men vi råder til, at man får sine egne.

Junior Elite 10-19 år

Klubbens talent/elite hold er et lukket hold.

For at sikre det høje niveau er der krav til deltagelse på holdet: Du har lyst til at træne min 3 gange pr. uge - og komme til træning hver onsdag (17-20), samt du ønsker at deltage i diverse konkurrencer.

Du SKAL kunne sikre sikkert (både topreb og førstemand), du skal kunne føre minimum 6a. og generelt have lyst til at udvikle din klatring, træne, lege og klatre.

Er du interesseret i en plads på holdet skriv til tilmeld@blocs-walls.dk 

Ring eller skriv en mail 

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har nogen spørgsmål eller skrive en mail.
Hvis du har lyst til at komme forbi og se vores faciliteter og tale med en i informationen, så er du også meget velkommen til det.